1/15

NASHVILLE NEW ADDITION

Residential  |  Nashville, Tennessee 

The addition to the rear of an early 1900's historic-district home in East Nashville creates a unified space for the kitchen, dining and entertaining areas and provides seamless access to the garden through over-sized glass sliding doors.  The new addition's shape is largely defined by a new low-sloping roof. This element tucks neatly under the fascia board of the existing hip roof and provides generous, rain-protected outdoor space for the homeowners. The exterior wood slats of the new addition were detailed and proportioned to harmonize with the original house's details. These white slats pay homage to the white trim used at the exterior of the existing home, helping the addition merge with the old but remain uniquely different. 

See more photos and interview with Brandon and the clients on Dwell here (must be Dwell+ subscriber).

All photos by Joseph Bradshaw.